torsdag 16 juni 2011


Barnen låg i sin egen avföring


Fruktansvärda bilder avslöjar missförhållanden på ett barnhem i Bagdad

Amerikanska styrkor hittade barnen.
n.

De utmärglade pojkarna låg nakna och bundna vid sina sängar.Scenerna som mötte de amerikanska soldaterna på ett barnhem i Bagdad i förra veckan var fasansfulla.
– Man kunde se varje ben i deras kroppar, säger sergeant Michael Beale, till CBS.

På ett golv i en kal sovsal ligger de nakna pojkarna. En lina kring fotlederna binder dem vid spjälsängarna. I ett annat rum ligger de apatiska barnen direkt på stengolvet. Andra har lagt sig tätt samman på en säng. De saknar kläder på kroppen, är utmärglade och nedsmetade i sin egen avföring.
De 24 föräldralösa och i vissa fall förståndshandikappade barnen mellan tre och femton år upptäcktes i förra veckan av en grupp amerikanska soldater i centrala Bagdad.
– De trodde de var döda, så de kastade en basketboll för att försöka väcka uppmärksamhet. Då lyfte ett av barnen på huvudet, tittade på dem och lade sig ned igen, berättar sergeant Mitchell Gibson för tv-kanalen CBS.

Tusentals flugor

– En pojke var täckt av tusentals flugor. Han kunde inte röra sin kropp. Det enda som rörde sig var hans ögonglober, fortsätter Gibson.
– De var så magra att man kunde se varje ben i deras kroppar, de hade ingen energi att röra sig, deras ansikten var uttryckslösa, säger sergeant Michael Beale, till CBS.
Enligt tv-kanalen hade barnen levt övergivna utan mat eller omvårdnad i över en månad.
Samtidigt var barnhemmets förråd fyllda med matkonserver och alldeles nya kläder. De amerikanska soldaterna misstänker att varorna skulle säljas på marknaden istället för att gå till de föräldralösa barnen.

Föreståndaren är försvunnen

Föreståndaren och två kvinnliga anställda är nu försvunna medan två säkerhetsvakter har gripits efter en order från Iraks premiärminister Nouri al-Maliki.
Pojkarna har fått ett nytt hem på ett annat barnhem i närheten. Hur de mår och vilka minnen de bär med sig vet ingen eftersom bara en av pojkarna kan prata, uppger CBS.
När tv-kanalens reporter besökte barnhemmet bar pojkarna fortfarande spår av repen som suttit fast kring deras fotleder.


hemskt det var 2007 men ändå seriöst blir så arg !!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentera gärna :)